Γιατί δεν γίνεσαι επιλεκτικός;

Γιατί δεν γίνεσαι για μια μέρα επιλεκτικός; Έτσι για την αλλαγή. Για να δεις που θα σ’ οδηγήσει αυτό το νέο μονοπάτι. Σήμερα επέλεξε εσύ τι θα δεις, με τι θα ψυχαγωγηθείς. Αναλογίσου δυο λεπτά αν σου αξίζουν τα γελοία πρότυπα που σου πλασάρουν κι όλη αυτή η μιζέρια που είναι της μόδας. Αν θεωρείς πως όχι, παρακολούθησε ένα πρόγραμμα που θα σου προσφέρει γνώση για κάτι που αγαπάς!
Αν πάλι δεν θέλεις ν’ ανοίξεις το κουτί, μπορείς να διαλέξεις για συντροφιά ένα βιβλίο. 
Πίστεψέ με ,θ’ ανοίξει νέους ορίζοντες μπροστά σου, θα σε διασκεδάσει μα κυρίως θα σου διδάξει. Μπορείς μάλιστα να το πάρεις παραμάσχαλα και να το διαβάσεις σ’ ένα πάρκο ή πλάι στη θάλασσα.
Επέλεξε σήμερα εσύ το ντύσιμό σου. Ναι, το ξέρω, εσύ το επιλέγεις πάντοτε. Εσύ ή οι απαιτήσεις της μόδας και του συνόλου; Αυτού που βγαίνεις έξω και συνειδητοποιείς πως είμαστε όλοι σαν φωτοαντίγραφα.
Επέλεξε τι θα φας. Υπάρχει μέσα στο στόμα μας κάτι που ονομάζεται ουρανίσκος και θέλει που και που να γεύεται διαφορετικές νοστιμιές. Μαγείρεψε μια στο τόσο ένα γεύμα διαφορετικό από τα άλλα. Θα είναι ένα μικρό δώρο στον εαυτό σου και θα νιώσεις τη χαρά της δημιουργίας.
Επέλεξε μια δραστηριότητα που θα σε κρατήσει μακριά από τον καναπέ σου. Δε μπορεί, όλο και κάτι θα σου αρέσει και τ’ αφήνεις ποτίζοντας το μυαλό σου με δικαιολογίες και την πεποίθηση ότι θα ζήσεις για πάντα…
Τελευταίο και σπουδαιότερο. Επέλεξε τους ανθρώπους με τους οποίους θα συναναστραφείς. Χαίρεσαι όταν βρίσκεσαι κοντά τους; Έχεις κάτι να μάθεις από αυτούς; Όταν φεύγεις νιώθεις ανάλαφρος ή σου έχουν μαυρίσει την ψυχή;
Και τώρα; Δες τη μιζέρια να κάνει φτερά!



Φρόσω Αποστόλου

Σχόλια

  1. Πόσο όμορφο το κείμενο σου Φρόσω! Είμαι λάτρης των βιβλίων. Τελειώνω ένα βιβλίο και ξεκινάω άλλο. Τα αγαπώ όσο κι εσύ. Σου εύχομαι να έχεις ένα υπέροχο καλοκαίρι!

    Μαρία Μπρέντα
    Blogger | mariabrenta.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία είναι μεγάλη μου χαρά που σου άρεσε το κείμενό μου και που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη. Να είσαι πάντα καλά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα βιβλία των παιδικών μας χρόνων